Ελλάδα

Δεκαέξι κοινωφελείς οργανισμούς για τα παιδιά στηρίζει ο Όμιλος ΟΤΕ

ote1.jpg

Δεκαέξι κοινωφελείς οργανισμούς από όλη την Ελλάδα που φροντίζουν παιδιά, στηρίζει και φέτος ο Όμιλος ΟΤΕ, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση που ξεπερνά τις 550.000 ευρώ. Με την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά ως σταθερούς άξονες των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας και με ευαισθησία για τις ανάγκες των παιδιών, τα τελευταία 17 χρόνια ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ενισχύσει το έργο συνολικά 55 κοινωφελών οργανισμών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Η αλληλεγγύη αποτελεί διαχρονική αξία για τον Όμιλο ΟΤΕ. 17 χρόνια τώρα, και εν μέσω κρίσης, στεκόμαστε στο πλευρό σπουδαίων ανθρώπων που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους τη φροντίδα, την περίθαλψη και την κάλυψη των αναγκών των παιδιών. Χάρη στο έργο τους, το οποίο ενισχύουμε, περισσότερα από 100.000 παιδιά κάθε χρόνο έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία καλύτερη ζωή. Τους ευχαριστούμε θερμά για όσα προσφέρουν στη χώρα και τα παιδιά μας. Είναι τιμή μας να τους στηρίζουμε».

Οι κοινωφελείς οργανισμοί που λαμβάνουν ενίσχυση από τον Όμιλο ΟΤΕ το 2016 είναι:

Ένωση «Μαζί για το Παιδί» (9 Φιλανθρωπικά Σωματεία*), «MDA ΕΛΛΑΣ» – Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ανοιχτή Αγκαλιά» – Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής, «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών- Πόρτα Ανοιχτή», «ΕΛ.Ε.Π.Α.Π» – Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Φλόγα» – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «ΣΚΕΠ» – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με  Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Πίστη», Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ», Αντωνοπούλειο Ίδρυμα, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας, Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».

Με την ενίσχυση του Ομίλου ΟΤΕ, οι κοινωφελείς οργανισμοί καλύπτουν έξοδα λειτουργίας και προσωπικού, καθώς και άλλες δαπάνες όπως αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού, κτιριακές υποδομές, επιπλέον εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά, προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στη διαδικασία επιλογής των φορέων που στηρίζει φέτος ο Όμιλος ΟΤΕ συμμετείχαν ενεργά και πάνω από 1.500 εργαζόμενοι του Ομίλου από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, μέσω online ψηφοφορίας, ανέδειξαν τους φορείς «Πίστη», «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας» και «Ηλιαχτίδα».

O Όμιλος ΟΤΕ διατηρεί αμείωτη τη συνεισφορά του στη χώρα και την κοινωνία. Μόνο το 2015, διέθεσε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ σε δράσεις και προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας από τα οποία ωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι. Επιχειρώντας βιώσιμα, και με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων του, ο Όμιλος ΟΤΕ επιδιώκει να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

Ο Χρήστος Μπαρτσόκας, Πρόεδρος Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε: «Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς της τον Όμιλο ΟΤΕ, που με την μακροχρόνια υποστήριξή του συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 30.000 παιδιών στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης, είναι να προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, νοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ηθική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη.»

Η Βάνα Λαβίδα, Πρόεδρος MDA Ελλάς επεσήματε: «Ο ΟΤΕ αγκάλιασε το έργο του MDA Ελλάς σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας του Σωματείου! Η συνεισφορά του είναι ανεκτίμητη καθώς συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία της 1ης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στην απόκτηση του ΣΠΙΤΙΟΥ του MDA Ελλάς, γεγονός που μας γεμίζει ασφάλεια και δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας με ΝΜΠ. Ένα δημόσιο μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για τον ΟΤΕ!»

* Τα 9 Σωματεία-Μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι: Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» – Κ.Α.Σ.Π., Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών- Πόρτα Ανοιχτή, Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος», Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), Οι Φίλοι του Παιδιού, ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, Οι Φίλοι της Μέριμνας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top