Διεθνή

Δεκατρείς τραυματίες σε βίαια επεισόδια στην Αυστρία

572e1e7cc4618829028b45bc.jpg

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε εθνικιστές και μέλη του αντιφασιστικού κινήματος στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν τα περίπου χίλια πρόσωπα που συμμετείχαν σε μια πορεία του κινήματος για την προάσπιση της «εθνικής ταυτότητας» των Αυστριακών άλλαξαν την προσυμφωνημένη διαδρομή τους και συγκρούστηκαν με τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση του αντιφασιστικού κινήματος.

«Συνολικά τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αστυνομικών», ανέφερε η αστυνομία της Βιέννης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Σε έναν από τους εθνικιστές ασκήθηκε ποινική δίωξη βάσει ενός νόμου του 1947 που απαγορεύει την άρνηση του Ολοκαυτώματος και των ναζιστικών εγκλημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επτά αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν διότι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των εθνικιστών.

Η αστυνομία επενέβη επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της πορείας και της αντιδιαδήλωσης για να καταστείλει ταραχές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Το λεγόμενο «ταυτοτικό» κίνημα της Αυστρίας προβάλλει το ιδεώδες της εθνικής ταυτότητας κι αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό. Πολλοί υποστηρικτές του ανήκουν σε ακροδεξιούς κύκλους.

(Φωτογραφία αρχείου)

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top