Πολιτική

Γεροβασίλη: «Δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις… κερδίσαμε!»

«Δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «αν αναλογιστεί κανείς τι ζητούσαν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση».

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά και καμία μείωση μισθών.

Στην παρατήρηση ότι μόλις τον τελευταίο καιρό με τρία μεγάλα λουκέτα χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα η κα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι για κάθε μια θέση που χάνεται στον δημόσιο τομέα χάνονται τρεις στον ιδιωτικό.

«Συμφωνούμε ότι ψηφίσαμε μέτρα που δεν είναι ευχάριστα. Νομοθετήσαμε μέτρα που από μόνα τους δεν θα μας πάνε πουθενά», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι πρέπει τώρα να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Όταν αυτό γίνει, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, το όποιο κέρδος θα διανεμηθεί στην κοινωνία.

Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι «ότι με την εκταμίευση της δόσης θα πέσουν χρήματα στην αγορά».

Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός.

Σε ό,τι αφορά στα capital controls η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σταδιακά και σύντομα θα αρχίσει να γίνεται άρση των περιορισμών. Ελαφρύνεις θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για μερική άρση των capital controls εντός των θερινών μηνών.

«Τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουμε», είπε αναφερόμενη στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο λαός θα δει αποτελέσματα.

«Η πρώτη ρύθμιση για τις off shore είναι απολύτως σωστή», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top