Πολιτική

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Τα 50 βήματα εξόδου από την κρίση

theoxarop-735x459.jpg

Σχέδιο με 50 νέες θέσεις – «βήματα για την αλλαγή πολιτικής», «για το περιεχόμενο δηλαδή της νέας προοδευτικής πρότασης που επαγγελλόμαστε», δημοσιοποιεί σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Την πρόταση για μια «εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, επεξεργάστηκε η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στα 50 σημεία δεν περιλαμβάνονται ειδικές αναφορές μέτρων πολιτικής για κάθε τομέα της οικονομίας. «Αναδεικνύουμε, κυρίως οριζόντια μέτρα πολιτικής που αφορούν το σύνολο της οικονομίας», σημειώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως αναφέρει επίσης, οι νέες πολιτικές προτεραιότητές μας στηρίζονται στις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις για:

Ενίσχυση της Ανάπτυξης, προσέλκυση επενδύσεων, στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Σύγχρονο κράτος φιλικό στον πολίτη και την Ανάπτυξη. Με διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιολόγηση παντού. Με πραγματική Αποκέντρωση και στήριξη των Αυτοδιοικητικών θεσμών. Αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος που διασφαλίζει την Κοινωνική Συνοχή, προωθεί ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με πρόσβαση και ποιοτικές υπηρεσίες για τον κάθε πολίτη. Αναβάθμιση της ποιότητας του Εκπαιδευτικού συστήματος ώστε να αποτελεί και «κλειδί» για την πρόσβαση σε εργασία και επιχειρηματικότητα, με παράλληλα μέτρα και για την οικονομική «ανακούφιση» της οικογένειας. Ενεργές παρεμβάσεις και νέες πολιτικές στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας ζωής. Ανάδειξη της σημασίας του Περιφερειακού-Χωρικού Σχεδιασμού για μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης με την συμμετοχή όλης της κοινωνίας. Αξιόπιστο και διαφανές πολιτικό σύστημα και ενίσχυση της ανεξαρτησίας των θεσμών. Νέες πολιτικές και τομές στο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, με την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, ώστε η Ε.Ε., πολιτικά ενοποιημένη, να αποκτήσει και πάλι την ενεργό στήριξη των Ευρωπαϊκών λαών και να καταστεί ικανή για την απόκρουση της απειλής των ξενόφοβων και ρατσιστικών λογικών.

Όπως επισημαίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, «οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, το νέο πλαίσιο των πολιτικών μας προτεραιοτήτων, αποτελούν μια ουσιαστική συμβολή και στον διάλογο και στις πρωτοβουλίες που εξελίσσονται για την αναγέννηση του μεγάλου ρεύματος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Αποτελούν όμως και μια αξιόπιστη βάση για τις αναγκαίες αλλαγές στο “Πρόγραμμα”-Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση, ώστε να διορθωθούν μέτρα και παρεμβάσεις που υπονομεύουν την ανάπτυξη, και οδηγούν σε απόγνωση μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού».

Τα 50 σημεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top