Διεθνή

Δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία ζητούν Λεπέν και Βίλντερς

4EBBDB830A933079EE33E4843C83F442.jpg

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει το δρόμο για το μέλλον και την ελευθερία […] Η πληθυσμός της Ολλανδίας δικαιούται επίσης δημοψήφισμα», δήλωσε ο ολλανδός εθνικιστής ηγέτης Γκέερτ Βίλντερς.

Τις ορέξεις των ευρω-σκεπτικιστών εθνικιστών της Ευρώπης ανοίγει το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ψήφισε να γίνει η πρώτη χώρα που εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και ο Γκέερτ Βίλντερς του Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία, έσπευσαν να ζητήσουν δημοψηφίσματα για έξοδο των χωρών τους από την ενωμένη Ευρώπη.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει το δρόμο για το μέλλον και την ελευθερία […] Η πληθυσμός της Ολλανδίας δικαιούται επίσης δημοψήφισμα. Το Κόμμα της Ελευθερίας απαιτεί επομένως δημοψήφισμα για το Nexit, την ολλανδική έξοδο από την Ε.Ε.», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Βίλντερς.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία έχει επίσης ζητήσει την προσφυγή σε λαϊκή ψήφο για να αποφασιστεί η παραμονή ή η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.

Νωρίτερα, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, που είναι ανερχόμενο αστέρι στο Εθνικό Μέτωπο, κάλεσε επίσης για δημοψήφισμα.

«Είναι τώρα ώρα να εισάγουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Η Γαλλία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει», ανέφερε η Μαριόν Λεπέν στον λογαριασμό της στο Twitter.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top