Οικονομία

Διαβάστε την εγκύκλιο για τον νέο τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος τρόπος φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων με τον νέο τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης, βάσει της αξίας λιανικής προ φόρων, αλλά και την επιβολή ενός περιβαλλοντικού τέλους ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων (CO2). 

Το βράδυ αναρτήθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος για τον νέο τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης.

Η εγκύκλιος παρέχει αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης όχι μόνο για τα επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και για τα φορτηγά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης, λαμβάνεται πλέον υπόψη, η λιανική τιμή πώλησης προ φόρων, βάσει τιμοκαταλόγων, οι οποίοι υποβάλλονται στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή από τους επίσημους αντιπροσώπους/διανομείς αυτοκινήτων, αντί της τιμής χονδρικής πώλησης και ορίζονται νέοι συντελεστές με  βάση τη φορολογητέα αξία των αυτοκινήτων, οι  οποίοι διαφοροποιούνται  ανάλογα με  την  εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2)και με τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπων (Euro) που πληρούν εκ κατασκευής τα αυτοκίνητα οχήματα.

Τέλος, με την αντικατάσταση του άρθρου 17 του ν.3833/2010, καταργείται ο ειδικός φόρος πολυτελείας που επιβαλλόταν στα επιβατικά αυτοκίνητα, ανάλογα με την αξία τους. 

Αναλυτικότερα: Καθορισμός του όρου «Λιανική τιμή πώλησης προ φόρων» Με τη διάταξη της παραγράφου1, προστίθεται περίπτωση κ ́στο άρθρο 120 του ν.2960/2001 για τον καθορισμό του όρου «Λιανική τιμή πώλησης προ φόρων για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης», βάσει τιμοκαταλόγων,οι οποίοι υποβάλλονται στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή από τους επίσημους αντιπροσώπους/διανομείς.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top