Διεθνή

«Διαχειρίσιμη η κατάσταση» της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κύπρο

cyprus2-735x459.jpg

Διαχειρίσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, την κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς. Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εκτός απροόπτου, είναι δυνατό εντός της ημέρας η πύρινη λαίλαπα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η υπερπροσπάθεια για κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς συνεχίζεται αμείωτα από ξηράς και αέρος.

Σήμερα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για πρώτη φορά, επιχειρούν 18 πτητικά μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Εφόσον ελεγχθεί και κατασβεστεί η πυρκαγιά, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 μέρες επιτήρησης της περιοχής, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Μάκης Τσιντίδης.

Για την κατάσταση στην περιοχή της πυρκαγιάς ενημέρωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, και Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης. Το Υπουργικό Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο δασοπυροσβεστών, τους οποίους αποφάσισε να ανακηρύξει ήρωες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top