Διεθνή

Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι βάδισαν στο Gay Pride του Τελ Αβίβ

B6FB4B46DA82AFACFAEE8B68BC644CB9.jpg

Στην πορεία έλαβε μέρος και ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής του κόμματος Λικούντ Αμίρ Οχάνα. Η παρέλαση στο Τελ Αβίβ είναι παραδοσιακά η μεγαλύτερη για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Μέση Ανατολή.

Περίπου 200.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στο φετινό Gay Pride στο Τελ Αβίβ, που παραδοσιακά είναι η μεγαλύτερη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Μέση Ανατολή.

Μεγάλος αριθμός τουριστών
βάδισε μαζί με δεκάδες χιλιάδες μέλη της ισραηλινής κοινότητας ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ.

Στην πορεία έλαβε μέρος και ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής του κόμματος Λικούντ Αμίρ Οχάνα, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του πριν την παρέλαση, ενδεχομένως για το γεγονός ότι ανήκει σε συντηρητική πολιτική παράταξη.

Το Ισραήλ είναι σε γενικές γραμμές
ανεκτικό απέναντι στην ομοφυλοφιλία και το Τελ Αβίβ έχει αναδειχτεί σε ένας από τους πλέον φιλόξενους προορισμούς για τους γκέι σε μία περιοχή όπου οι ομοφυλόφιλοι συχνά διώκονται ή ακόμα και θανατώνονται για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Ωστόσο, πιο συντηρητικά μέλη της ισραηλινής κοινωνίας αντιμετωπίζουν με έχθρα την ομοφυλοφιλία. Στην Ιερουσαλήμ, η ετήσια πορεία Gay Pride είναι μικρή, ενώ το 2015 ένας υπερορθόδοξος εβραίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία κοπέλα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top