Ελλάδα

Διακρίθηκε για την κοινωνική της προσφορά η GENESIS Pharma

550_334_515248.jpg

Της Αιμιλίας Σταθάκου

Μια σημαντική διάκριση για την κοινωνική της προσφορά πέτυχε η GENESIS Pharma. Καθώς αναδείχθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευθύνης μεταξύ των τριών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ,με τις περισσότερες διακρίσεις στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index λαμβάνοντας ειδικό βραβείο για τη μακροχρόνια παρουσία της στο Δείκτη.

Ειδικότερα απέσπασε για 3η χρονιά, χρυσή διάκριση για τις επιδόσεις της στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, ενώ τιμήθηκε και με ειδικό έπαινο για την κοινωνική της προσφορά.

Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που έχει αναπτύξει η GENESIS Pharma θέτει ως προτεραιότητες την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων και την άμεση πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, τη δημιουργία ενός πρότυπου εργασιακού περιβάλλοντος, θετικές κοινωνικές παρεμβάσεις που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες αλλά και τη νέα γενιά και την υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική.

Η εταιρεία στηρίζει σταθερά το έργο δεκάδων συλλόγων ασθενών και ΜΚΟ που αναλαμβάνουν δράσεις πρόληψης και αλληλεγγύης, είτε εταιρικά είτε μέσα από εθελοντική δράση των εργαζομένων της. Υποστηρίζει, επίσης, προγράμματα έρευνας με δωρεές και υλοποιεί καμπάνιες ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας, που αφορούν κυρίως την πολλαπλή σκλήρυνση και τον καρκίνο.

Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δράσεις που απευθύνονται στη νέα γενιά, με κύριους στόχους τη διαμόρφωση ίσων ευκαιριών γνώσης παιδιών και νέων και την επιβράβευση της αριστείας.

Μεταξύ άλλων, από το 2010 υλοποιεί το Πρόγραμμα «Άσε τη Γνώση να Πετάξει» σε συνεργασία με την ΜΚΟ Euroscience. Πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης των σχολείων ακριτικών περιοχών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και των σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών με βιβλία, μέσα από το οποίο 1.500 παιδιά 18 ακριτικών νησιών και απομακρυσμένων ηπειρωτικών περιοχών έχουν επωφεληθεί έως σήμερα.

Επίσης, στηρίζει, ήδη από το 2014, τις προσπάθειες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας Κέλλυς Αραούζου, ως αποκλειστικός χορηγός της προετοιμασίας και της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί και ειδικές κοινωνικές παρεμβάσεις για να ανταποκριθεί σε ανάγκες που έχουν προκύψει ή έχουν αυξηθεί λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Το 2016, ξεκίνησε να συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας.

Με δωρεά της, ανέλαβε την καθημερινή σίτιση 152 παιδιών σε σχολείο της Αττικής, στο οποίο 6 στα 10 παιδιά βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Τέλος, με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της και με τη στήριξη της εταιρείας, το 2013 δημιουργήθηκαν οι GENEROUS, μια ομάδα που στηρίζει ΜΚΟ και φορείς σε ανάγκη μέσα από εθελοντική δράση.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top