Οικονομία

Διάθεση της πλατφόρμας ProGreece σε όλα τα Επιμελητήρια

550_334_400701.jpg

Η προώθηση του θεσμού της υπεργολαβίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Κυριάκο Λουφάκη και τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθανάσιο Κελέμη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπ. Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, συμφωνήθηκε η διάθεση σε όλα τα διμερή Επιμελητήρια της διαδικτυακής πλατφόρμας ProGreece (http://www.pro-greece.com) που έχει αναπτύξει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ, ώστε να ενισχυθεί η αναζήτηση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων άλλων χωρών, στο αντικείμενο υπεργολαβίας

Επίσης, συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός επίσκεψης του κ. Μάρδα εντός του προσεχούς Ιουλίου, στο Βερολίνο, με στόχο την παρουσίαση της πλατφόρμας ProGreece στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Γερμανίας, τον αντίστοιχο γερμανικό ΣΕΒ, καθώς και στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το ProGreece, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή το υπουργείο Εξωτερικών, είναι ένα διαδραστικό δίκτυο γερμανικών και ελληνικών εταιρειών, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες είτε διαθέτουν πλεονάζουσα παραγωγή είτε επιθυμούν την επέκταση του κύκλου εργασιών τους, και γερμανικών επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην αξιοποίηση αυτών. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για μια προσπάθεια συλλογικής προβολής της ελληνικής κοινότητας στην γερμανική βιομηχανία, βοηθώντας σημαντικά στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών.

Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τα επιμελητήρια που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα ProGreece ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕλληνοΓερμανικού Επιμελητηρίου, στο τηλέφωνο 2310327733 και με τον ΣΕΒΕ, στο τηλέφωνο 2310535333.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top