Διεθνή

Διευρύνουν οι ΗΠΑ τον ρόλο τους στο Αφγανιστάν

B73ACB22DEED07F78326F12DE59C4FFB.jpg

H απόφαση Ομπάμα για το ρόλο των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο που ίσως κρίνει την τροπή του αγώνα ενάντια στους Ταλιμπάν.

Την έγκρισή του έδωσε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις αφγανικές δυνάμεις που μάχονται τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με δηλώσει αξιωματούχου στο Reuters.

H νέα αυτή εντολή θα επιτρέψει επίσης στις ΗΠΑ να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους από αέρος.
Η απόφαση αυτή του Ομπάμα να επαναπροσδιορίσει το ρόλο στήριξης της Αμερικής στο Αφγανιστάν, έρχεται την περίοδο που έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις εκ νέου για το ρόλο της χώρας στο Αφγανιστάν και για το αν η χώρα τελικά θα μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της εκεί και θα αφήσει 5.500 στρατιώτες από 9.800 που έχει σήμερα.

Την περασμένη εβδομάδα ομάδα απόστρατων καθώς και κορυφαίοι διπλωμάτες κάλεσαν τον Ομπάμα να μην μειώσει τις δυνάμεις της Αμερικής στο Αφγανιστάν γιατί έτσι θα υπονομεύσει τον αγώνα ενάντια στους Ταλιμπάν, των οποίων ο ηγέτης σκοτώθηκε σε μια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, ο διοικητής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, θα είναι σε θέση να αποφασίζει πότε κρίνεται σκόπιμο τα αμερικανικά στρατεύματα να συνοδεύουν τις αφγανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης – κάτι που μέχρι στιγμής αυτό γίνεται μόνο με τις ειδικές αφγανικές δυνάμεις.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top