Ελλάδα

Υπογράφω: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Βοηθήστε μας να δώσουμε φωνή στους Έλληνες του εξωτερικού με την υιοθέτηση της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού ακολουθώντας το παράδειγμα 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η Βουλή των Ελλήνων θα συζητήσει ένα νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και για άλλη μια φορά το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου του απόδημου ελληνισμού είναι στο περιθώριο.

Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει (άρθρο. 51 § 4), ότι οι Έλληνες πολίτες που ζουν έξω από την Επικράτεια μπορούν να ασκήσουν τα εκλογικό τους δικαίωμα, αρκεί το Κοινοβούλιο να υιοθετήσει σχετικό νόμο.

Κατά τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες εγκατέλειψαν τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό, κυρίως λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Όμως η παράλειψη του Έλληνα νομοθέτη να ορίσει τη διαδικασία συμμετοχής του απόδημου ελληνισμού στις εκλογικές διαδικασίες μας φιμώνει και μας στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι τα όποια πρακτικά εμπόδια μπορούν έυκολα να ξεπερασθούν αν υπάρχει η πολιτική βούληση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μεγαλώνει το έλλειμμα δημοκρατίας χρόνο με το χρόνο και Έλληνες πολίτες να στερούνται βασικών δικαιωμάτων. Η άμεση και καθολική συμμετοχή των Ελλήνων στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας είναι ζήτημα δημοκρατίας αλλά και ζωτικής σημασίας για την επανασύνδεση της γενιάς του brain drain με την Ελλάδα.

Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Έχουμε θέσει ως στόχο τις 10.000 υπογραφές προτού το ελληνικό κοινοβούλιο αποφασίσει για αυτό το σημαντικό θέμα. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να συμπεριληφθεί η ψήφος των αποδήμων στο νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Είναι καιρός να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας! Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Η Ομάδα του Brain Gain Ψηφίστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

https://docs.google.com/document/d/1TXAtsYnaD2Q054XR1svgte17zKoXs6TmCosuWm1Bdd8/edit

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top