Ελλάδα

Δικηγόροι για Πικραμμένο: Δεν είμαστε εμείς το εμπόδιο για την απονομή της δικαιοσύνης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

        Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αντιμετωπίζει με διάθεση κατανόησης την τοποθέτηση, που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών συνεδρίου, από τον πρώην υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένος για την υπόσταση του δικηγορικού σώματος.

         Όπως, επισημαίνει η συντονιστική, ο κ. Πικραμμένος, «παρά την πολυετή δικαστική του πείρα, μόλις τον Ιούνιο του 2016 κατέληξε στην πρωτοποριακή διαπίστωση ότι οι δικηγόροι αποτελούν εμπόδιο για την απονομή της Δικαιοσύνης και επιδεικνύουν δυσκαμψία σε κάθε αλλαγή» και προσθέτουν ότι «η άγνοια των ιστορικών δεδομένων δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη, ούτε  βεβαίως η άγνοια των θεμελιωδών αρχών άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

         Και καταλήγουν οι δικηγόροι: «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι το δικηγορικό σώμα στηρίζει πάντοτε τις μεγάλες αλλαγές, ενώ επιλέγει την στάση της αποχής, όταν δοκιμάζεται η ανεξαρτησία και η αξιοπρέπεια του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά παραβίαση του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top