Διεθνή

«Δικτάτορας» η Μέρκελ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της άκρας δεξιάς

302B13B5C093CA247D8E9C7E1D2F8B1A.jpg

Η Μέρκελ θέλει να να αντικαταστήσει τους πολίτες της Γερμανίας» με πρόσφυγες και μετανάστες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που έχει προκαλέσει σάλο με σειρά σχολίων του τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δικτάτορα» που θέλει «να αντικαταστήσει τους πολίτες της Γερμανίας» με πρόσφυγες και μετανάστες χαρακτήρισε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο αντιπρόεδρος του αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ κατηγόρησε την καγκελάριο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε μία μικρή πόλη κοντά στο Βερολίνο, ότι αλλάζει δραματικά την όψη της χώρας με την άκρως ευέλικτη πολιτική ασύλου που ακολουθεί, σύμφωνα με την «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».

Αποκαλώντας την κ. Μέρκελ «καγκελάριο-δικτάτορα», υπό τις θερμές επευφημίες του πλήθους, καταφέρθηκε εναντίον των μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας καταλογίζοντάς τους ότι ακολουθούν μια πολιτική «ανθρώπινης εισβολής», σε μια «απόπειρα να αντικαταστήσουν σταδιακά τον γερμανικό λαό από τους πληθυσμούς που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

Τα σχόλιά του «ανέβηκαν» κατόπιν στον ιστότοπο YouTube. Στο σχετικό βίντεο εμφανίζεται ο Γκάουλαντ, 75 ετών, να διαβάζει ένα πλακάτ που κρατάει ένα μέλος του κόμματος και αναγράφεται σε αυτό:

«Σήμερα επιδεικνύουμε ανεκτικότητα και αύριο θα είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα», ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί το νεοναζιστικό κόμμα NPD.

Ο κ. Γκάουλαντ τις τελευταίες ημέρες
προκάλεσε σάλο και με τις δηλώσεις του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που κατάγονται από ξένες χώρες και συμμετέχουν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν θα θέλει να έχει γείτονα τον Ζερόμ Μποατένγκ, ο πατέρας του οποίου είναι από τη Γκάνα ή ότι η εθνική ομάδα της Γερμανίας «δεν είναι πλέον γερμανική υπό την κλασσική έννοια του όρου».

Το AfD, που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, προάγει ολοένα και σκληρότερες αντιμεταναστευτικές και αντι-ισλαμικές θέσεις κι ενώ η Γερμανία υποδέχθηκε τον περασμένο χρόνο 1,1 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο.

Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα ποσοστό περίπου 15% στη πρόθεση ψήφου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top