Ελλάδα

Δήμαρχος Λέσβου: Όργιο φημών τα περί δημιουργίας νέων κέντρων φιλοξενίας στο νησί

lesvos.jpg

Με μια έντονη ανακοίνωση του σήμερα ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός διέψευσε τις φήμες των τελευταίων ημερών «για δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας ή ακόμα και μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές της Ελλάδος και την Τουρκία, στη Λέσβο».

Με δήλωση του ο κ. Γαληνός διαψεύδει «το όργιο φημών εκπορευόμενο από συγκεκριμένα κέντρα, από ανεύθυνους, μικρόψυχους, ιδιοτελείς και ποταπούς συκοφάντες που στόχο έχουν να πλήξουν τη δημοτική αρχή και να ξεσηκώσουν τις τοπικές κοινωνίες, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή τους η ενέργεια».

Όπως δε τονίζει ο δήμαρχος Λέσβου «δεν ξέρει αν οι ενέργειες αυτές βασίζονται μόνο στην ανευθυνότητα την εμπάθεια και το φθόνο των εμπνευστών τους ή αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που στρέφεται ευθέως κατά της κοινωνίας μας. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Πέραν της κοινωνικής συνοχής πλήττεται η οικονομία τους νησιού μας, ο τουρισμός και δημιουργούνται εθνικοί κίνδυνοι».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δημάρχου, «η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή σήκωσε το βάρος της ευθύνης αντιμετώπισης ενός πανευρωπαϊκού προβλήματος αναλαμβάνοντας ευθύνες και αρμοδιότητες που δεν της αναλογούν, επειδή άλλοι δεν τόλμησαν. Στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με ψυχραιμία, στρατηγική και νηφαλιότητα και ήταν αυτή η οποία διεθνοποίησε το πρόβλημα και έθεσε την Ευρώπη προ των ευθυνών της, που επεσήμανε ότι είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο πρέπει να διαχειριστεί όλη η Ευρώπη, που πρότεινε ότι η διαχείριση των προσφυγικών ροών θα πρέπει να γίνεται στην Τουρκία. Ήταν αυτή που αντέδρασε στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας σε ότι αφορά την κατασκευή στα νησιά μας κέντρων κράτησης και τον αποκλεισμό των προσφύγων σε αυτά, που τόνισε ότι η Λέσβος όπως και η Ελλάδα πρέπει να προστατευθούν και να μην μετατραπούν σε θύματα υλοποίησης υποχθόνιων σχεδιασμών».

Και ο δήμαρχος καταλήγει πως δεν θα διστάσει να στραφεί εναντίον των συκοφαντών δια της νομικής ή και διοικητικής οδού, εφόσον πρόκειται για ένστολους, όπως μάλιστα κάνει γνωστό πως έχει κάνει ήδη κατά ενός εξ αυτών.

«Θα είμαστε σκληροί και αμείλικτοι όχι επειδή μας αγγίζουν προσωπικά οι συκοφαντίες τους αλλά γιατί δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βλάψει τους κατοίκους του νησιού μας» λέει ο κ. Γαληνός, ζητώντας από «όλους τους πολιτικούς παράγοντες του νησιού να τολμήσουν να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταγγέλλοντας ανοιχτά αυτές τις πρακτικές. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει νέο κέντρο κράτησης στο νησί αλλά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να κλείσει και αυτό που ήδη υπάρχει».

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top