Διεθνή

Δήμαρχος Παρισιού: Όλα τα σκουπίδια θα μαζευτούν

2016-06-09T190306Z_413676771_S1AETIYRXQA

Για την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων στο Παρίσι δεσμεύτηκε η δήμαρχος του Παρισιού Αλ Ινταλγκό, παρά την απεργία που πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή, η οποία πλήττει την εικόνα της Γαλλίας, κυρίως σήμερα που αρχίζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2016.

«Βεβαίως, όλα τα σκουπίδια θα μαζευτούν. Εδώ, τώρα. Σήμερα, ήδη γίνεται η αποκομιδή τους», δήλωσε στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα RMC και BFMTV.

Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες σε κοινωνική αναταραχή η οποία έχει σχέση με την μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την απασχόληση.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν «μερικές ημέρες» για να επανέλθει η κατάσταση της πόλης στην φυσιολογική της εικόνα.

Εδώ και ημέρες τα σκουπίδια συσσωρεύονται στα πεζοδρόμια του Παρισιού παρουσιάζοντας ένα δυσάρεστο θέαμα στην πρωτεύουσα, την ώρα που ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, για το οποίο αναμένονται δύο εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες.

Το προσωπικό του δήμου και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο μεγαλύτερο κέντρο επεξεργασίας οικιακών απορριμμάτων της χώρας, το εργοστάσιο στο Ιβρί-σιρ-Σεν, στην περιοχή του Παρισιού. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους έως την προσεχή Τρίτη, για να συμπέσει με την εθνική ημέρα διαδηλώσεων κατά της κυβερνητικής μεταρρύθμισης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top