Ελλάδα

Δήθεν δικηγόρος εξαπατούσε μετανάστες στη Ρόδο με λεία 15.000 ευρώ

E5991DCC276E654C17A42AE038D49BE8.jpg

Προσποιούμενος το δικηγόρο που μπορεί να διεκπεραιώσει διαδικασίες έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα μας, ο 56χρονος συλληφθείς εξαπατούσε συστηματικά υπηκόους Αλβανίας.

Το δικηγόρο που θα τους εξασφάλιζε άδειες παραμονής παρίστανε σε αλλοδαπούς ένας 56χρονος κάτοικος Ρόδου, που συνελήφθη από αστυνομικούς αφού απέσπασε λεία 15.000 ευρώ.

Ο δράστης, προσποιούμενος το δικηγόρο με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα μας, εξαπατούσε συστηματικά υπηκόους Αλβανίας.

Αποσπούσε από τα θύματά του σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντας τους με πλαστά πιστοποιητικά.

Συγκεκριμένα, από τη διερεύνηση της εγκληματικής του δράσης έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις, τις οποίες διέπραξε από τις αρχές του 2015 έως σήμερα, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος του αγγίζει τα 15.000 ευρώ.

Κατηγορείται για υπεξαγωγή εγγράφων, πλαστογραφία, απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας που διέπει την διαμονή αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες συνεχίζεται.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top