Οικονομία

Δράσεις για την αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία

550_334_409210.jpg

Στις ελληνικές δράσεις για την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία αναφέρθηκε η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αρμόδια για τον τουρισμό Άλα Μανίλοβα χθες στη Μόσχα.

Οι δύο υπουργοί επισήμαναν τις θετικές προοπτικές για το 2016 και επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία και την ισχυρή κοινή βούληση για την περαιτέρω προώθηση των τουριστικών σχέσεων.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, δίνοντας έμφαση στην έναρξη από τον φετινό Ιούνιο της έκδοσης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων τριετούς και πενταετούς διάρκειας για τους Ρώσους επισκέπτες.

Σχετικά με τις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος βιομετρικών στοιχείων, επισήμανε ότι έχουν πλήρως ξεπεραστεί οι αρχικές δυσκολίες και κατόπιν των δραστικών ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών για την επιπλέον στελέχωση και ενίσχυση των δομών, πλέον οι διαδικασίες της έκδοσης πραγματοποιούνται με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς, καλύπτοντας πλήρως την αυξημένη ζήτηση.

Η Μανίλοβα δήλωσε την θερμή υποστήριξή της και την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την τον υπ’αριθμόν ένα εταίρο της Ρωσίας στον τομέα του τουρισμού καθώς και κορυφαίο προορισμό για τους Ρώσους το 2016 χάρις και στο φετινό Αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας που δίνει ισχυρή ώθηση στην αύξηση της ποιότητας και το εύρος των σχέσεων και ενθαρρύνει την ανταλλαγή τουριστικών ροών.

Καταγράφεται, όπως είπε, σημαντική αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα από τις Περιφέρειες της Ρωσίας και για θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συνεργασίας με το Ελληνικό Υπουργείο και για την ενεργή συμβολή της κας Κουντουρά στην προώθηση κοινών δράσεων και τουριστικών συνεργασιών.

Η Κουντουρά αναφέρθηκε ακόμη στην κοινή πρόταση που θα εξεταστεί για την καθιέρωση του Έτους Τουριστικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, το διάστημα Ιουνίου 2017-Ιουνίου 2018, με στόχο τη διατήρηση της δυναμικής στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος και τα επόμενα χρόνια.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησής της με την Μανίλοβα στο υπουργείο Πολιτισμού, η Κουντουρά παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΚΑΝΑΛΙ 1 όπου μίλησε για τις διμερείς σχέσεις, το αφιερωματικό έτος και την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως αγαπημένου προορισμού διακοπών για τους Ρώσους.

Η επίσκεψη της κας Κουντουρά στη Ρωσία ολοκληρώθηκε με την πρώτη εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον εορτασμό του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας 2016 που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μόσχα.
 
Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετείχαν προσκεκλημένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στελέχη των μεγαλυτέρων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου για την συνολική προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top