Πολιτική

Δρίτσας: Η ελληνική ναυτιλία παραμένει ένας σημαντικός παράγοντας της εθνικής οικονομίας

2301390.jpg

Η φετινή διοργάνωση της Έκθεσης των «Ποσειδωνίων» ξεπερνά κάθε προηγούμενο. H παρουσία υψηλών προσκεκλημένων όπως του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), της επιτρόπου Μεταφορών της Ε.Ε., καθώς και πολλών υπουργών μεγάλων ναυτιλιακών χωρών υπογραμμίζουν την σπουδαιότητα της έκθεσης, τόνισε στην ομιλία του στη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας. Τόνισε ότι δεδομένου ότι η ναυτιλία επηρεάζεται από τις παγκόσμιες μακροοικονομικές συνθήκες, η απόδοση της ευρύτερης οικονομίας αντικατοπτρίζεται στην πορεία της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Δήλωσε επίσης ότι παρά την ύπαρξη δυσκολιών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, η Ελληνική ναυτιλία κατόρθωσε να διατηρήσει τη πρωτοκαθεδρία της παγκοσμίως και τόνισε ότι η Ελλάδα ελέγχει το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έναν από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως, τοποθετούμενος στην έβδομη (7η) θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ.Δρίτσας ανέφερε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που βρίσκονται εγκατεστημένες στην Ελλάδα, κατά κύριο λόγο στον Πειραιά, ξεπερνούν τις 1.350 ναυτιλιακές εταιρείες, αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό για μία σειρά συναφών οικονομικών δραστηριοτήτων. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελληνική ναυτιλία παραμένει ένας σημαντικός και άκρως επιτυχημένος, οικονομικός παράγοντας της εθνικής οικονομίας συνεισφέροντας σημαντικά στο ΑΕΠ και την απασχόληση.

Ανέφερε εξάλλου ότι η Ελλάδα συμβάλλει ουσιωδώς πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά εντός του πεδίου του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου, διατηρώντας αισιόδοξες προοπτικές χάρη στη συνεχή ανάπτυξη του Ελληνόκτητου στόλου -σε όρους χωρητικότητας, ο οποίος ενισχύει σταθερά τη θέση του στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top