Ελλάδα

Δύο άνθρωποι θα βλέπουν με τα μάτια της Νίκης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Δύο άνθρωποι, μια 38χρονη και ένας 28χρονος λαμβάνουν σήμερα και αύριο «δώρα ζωής» από τη Νίκη Νικολοπούλου που πέθανε στις 6 Ιουνίου, μόλις στα δεκαέξι της χρόνια. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης πρώτη η 38χρονη γυναίκα, δέχεται σήμερα τον ένα κερατοειδή χιτώνα οφθαλμού της κόρης του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και αύριο έχει προγραμματισθεί να γίνει η μεταμόσχευση του δεύτερου. Η γυναίκα πάσχει από συγγενή δυστροφία κερατοειδούς, ενώ ο νεαρός άνδρας έχει κατεστραμμένο κερατοειδή μετά από ατύχημα.
Τις μεταμοσχεύσεις θα κάνει ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της Τράπεζας Οφθαλμών και Μεταμοσχεύσεων, Νίκος Ζιάκας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Οφθαλμολογίας – διευθυντής της Α’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Οικονομίδης, η εκστρατεία για τη δωρεά κερατοειδούς που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες έχει αρχίσει να αποδίδει, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων έγιναν στο ΑΧΕΠΑ 25 μεταμοσχεύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της Νίκης Νικολοπούλου δώρισαν ακόμη το ήπαρ και τους νεφρούς του παιδιού τους, που έχουν ήδη μεταμοσχευθεί. Το ήπαρ δέχθηκε ένας 50χρονος από την Πελοπόννησο που έπασχε από κίρρωση και βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top