Διεθνή

Έφοδος στα γραφεία της Google (και) στη Μαδρίτη

464879E9188CC4C685E5E5CF6728FA2C.jpg

Η έφοδος στην ισπανική πρωτεύουσα έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου η γαλλική Αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του αμερικανικού κολοσσού στο Παρίσι. Όλες οι έρευνες συνδέονται με τις φορολογικές πρακτικές του τεχνολογικού κολοσσού στην Ευρώπη.

Έφοδο και έρευνα στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη πραγματοποίησαν οι ισπανικές Αρχές, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για φορολογικά ζητήματα.

Η έφοδος στην ισπανική πρωτεύουσα έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου η γαλλική Αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του αμερικανικού κολοσσού στο Παρίσι, λόγω υποψιών ότι η αμερικανική εταιρεία εμπλέκεται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σε ανακοίνωσή της, η Google επισημαίνει ότι «συμμορφώνεται με τη φορολογική νομοθεσία της Ισπανίας», όπως και «κάθε χώρας» στην οποία δραστηριοποιείται, και προσθέτει ότι συνεργάζεται με τις ισπανικές Αρχές.

Ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται υπό πίεση σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να αλλάξει τους κανόνες που επιτρέπουν σε πολυεθνικές να επιλέγουν ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα χάρη σε «παραθυράκια» στο νόμο ή σε ειδικές συμφωνίες με ορισμένες χώρες που τους προσφέρουν προνομιακή μεταχείριση.

Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που έγινε στο Παρίσι αναμένεται να έλθουν στο φως σε περισσότερους από 12 μήνες από σήμερα, ή ακόμα και σε βάθος δύο ετών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top