Ελλάδα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μανώλης Μιχαλοδημητράκης

%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%

«Έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Ιατροδικαστικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μανώλης Μιχαλοδημητράκης υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Διαβαλκανικής Ένωσης Ιατροδικαστών

Ο διακεκριμένος ιατροδικαστής, που με τις γνώσεις την εμπειρία και την επιστημονικότατα βοήθησε αποφασιστικά στη διαλεύκανση σωρείας εγκλημάτων, αλλά και άλλων περιστατικών που είχαν άμεση σχέση με την ειδικότητα του και υπηρέτησε την επιστήμη του, την τοπική κοινωνία και τη διεθνή ιατροδικαστική κοινότητα.

Υπήρξε επικεφαλής του εργαστηρίου ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ από το 1989, ενώ ήταν και καθηγητής ιατροδικαστικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2014 ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ιατροδικαστών της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε βύθισε στο πένθος την οικογένεια του και θλίψη στους συναδέλφους του και την επιστημονική κοινότητα του νησιού,

Το τελευταίο αντίο αναμένεται να απευθύνουν φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αύριο στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top