Οικονομία

Εγκρίνονται τα 7,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

2531907.jpg

Μία σύνοδος της ευρωζώνης χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Κατά τη σημερινή προγραμματισμένη υπουργική σύνοδο των 19 στο Λουξεμβούργο δεν πρόκειται να τεθεί στο τραπέζι το ελληνικό ζήτημα.

Απλώς, αναμένεται η τυπική επικύρωση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης που οδηγεί στην εκταμίευση της υπο-δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Οι διοικητές του ΕSΜ, που είναι οι υπουργοί Οικονομικών των 19, θα συνέλθουν το μεσημέρι πριν από τη σύνοδο της ευρωζώνης και αναμένεται να επικυρώσουν χωρίς δυσκολία την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ. Η διαδικασία είναι καθαρά τυπική και η εκταμίευση πρέπει να γίνει πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Ο αξιωματούχος ερωτήθηκε και για την εκταμίευση της επόμενης υπο-δόσης που προβλέπεται για το φθινόπωρο ύψους 2,8 δισ. ευρώ. «Υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν» είπε με νόημα. Και έδωσε ραντεβού μετά το καλοκαίρι, όταν όλοι θα έχουν περισσότερη «ενέργεια».

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα βρεθούν στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη για την ετήσια συνάντηση του ESM. Αναμένεται να υπογράψουν ένα τροποποιημένο μνημόνιο για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά από την υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα τους τελευταίους μήνες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top