Πολιτική

Εκατέρωθεν «καρφιά» Μαξίμου – Συγγρού για τον εκλογικό νόμο

550_334_480663.jpg

Πίεση, αδιέξοδο, απώλεια ψυχραιμίας και φόβο αποδίδουν κυβερνητικές πηγές στους «κύκλους» της ΝΔ, με αφορμή τη διοχέτευση, από την πλευρά της, παραπολιτικών αλλά και του ύφους τους, σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σχολιάζοντας τη «διαρροή» των «κύκλων» της ΝΔ ότι «ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές», οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι» και υπογραμμίζουν: «Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα»;

Ειδικότερα, αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς («και για κάποιους που χάνουν την ψυχραιμία τους»), οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν:

Πρώτον, ότι «ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση».

Δεύτερον, ότι «οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, όπως συμφωνήθηκε στις σχετικές επαφές -ασχέτως αν κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα». «Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων” της ΝΔ», σχολιάζουν.

Τρίτον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «οι “κύκλοι” της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι (“Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές”..).

Τους απαντούμε: επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα»;

Η απάντηση της ΝΔ

Με δύο tweets απάντησε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης στις διαρροές από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

«Περί διαρροών (Μαξίμου ενταύθα): Ποιός ξεχνάει την άθλια μεθόδευσή σας στην πρώτη συνάντηση των δύο αρχηγών; Τότε που μόλις ξεκίνησε η συνάντηση @atsipras & @kmitsotakis δώσατε διαρροή τι λέει ο @PrimeministerGR στον πρόεδρο της @neademokratia!”, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Λαζαρίδης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top