Πολιτική

Εκδικάζεται η μήνυση μελών της Νεολαίας Συνασπισμού κατά αστυνομικών

syriza-735x452.jpg

«Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου εκδικάζεται η μήνυση που είχαν καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2010 ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και τότε γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, και ο Λεωνίδας Καπουτσής, μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού.

Η μήνυση είχε κατατεθεί εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν επιτεθεί με βαναυσότητα στη συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις που είχαν γίνει στην πορεία της 6ης Δεκεμβρίου 2010, στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογραμμίζει, «η προκλητική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Ν. Ηλιόπουλου και του Λ. Καπουτσή και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο».

«Ζητούμε τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστεί προκειμένου να πάψουν τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, όπως και η ατιμωρησία των αστυνομικών δυνάμεων. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ευρύτερη θεσμική μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top