Διεθνή

Έκκληση από ΕΛΚ και Σοσιαλιστές για μία ενωμένη Ευρώπη των «27»

2016-06-24T064717Z_368340907_LR1EC6O0IUI

Την ανάγκη να παραμείνουν τα υπόλοιπα 27 κράτη ενωμένα μετά το βρετανικό δημόψηφισμα για το Brexit υπογραμμίζουν τα δύο μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κόμματα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόσεφ Ντολ και ο επικεφαλής της πολιτικής του ομάδας στο Ευρωκοινοβουλίο Μάνφρεντ Βέμπερ, σε δήλωσή τους ,υπογραμμίζουν τη δέσμευση του κεντροδεξιού κόμματος «στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ» και τη διαδικασία περαιτέρω ενοποίησης. O Γ. Ντολ επισήμανε πως το ΕΛΚ θα υπερασπιστεί «τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία». «Σεβόμαστε, αλλά, παράλληλα, λυπόμαστε για την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων. Το αποτέλεσμα θα ζημιώσει και τις δύο πλευρές. Αλλά ήταν μια βρετανική ψήφος και όχι μια ευρωπαϊκή ψήφος. Οι πολίτες στα υπόλοιπα κράτη-μέλη δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη»δήλωσε ο Μ. Βέμπερ, προσθέτοντας πως υπάρχουν σαφείς πλειοψηφίες υπέρ του ευρωπαϊκού σχεδίου και πως βασικός στόχος είναι να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά ο αυξανόμενος εθνικισμός και λαϊκισμός».

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα κάνει λόγο για ανάγκη «αλλαγών» που θα φέρουν την Ευρώπη «πιο κοντά στους πολίτες της». «Είδαμε όλοι που έφερε την Ευρώπη η λιτότητα που επιβάλλεται από τα δεξιά κόμματα. Εργαζόμαστε πάνω σ’ έναν οδικό χάρτη που θα επανακαθορίσει τις άμεσες προτεραιότητες της Ε.Ε.» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top