Ελλάδα

Έκκληση Δρίτσα στους λιμενεργάτες – «Θα προστατευτούν» διαβεβαιώνει

4FF99D12D0CBD380F1CDADB030810DB9.jpg

“Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ”

Έκκληση στους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ να αποφύγουν αποφάσεις που θα προκαλέσουν προβλήματα στον τουρισμό, έστω προσωρινά, απηύθυνε το Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας στον απόηχο των κινητοποιήσεών τους που συνεχίζονται για 17η ημέρα. «Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ» διαβεβαίωσε.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους απεργούς να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα, να αξιολογήσουν σωστά τις περίπλοκες και δύσκολες σημερινές συνθήκες που γεννούν πολλαπλούς κινδύνους και να επιλέξουν μορφές διεκδίκησης που αποτρέπουν υπαρκτές καταστρεπτικές επιπτώσεις στη συνολική προσπάθεια αναθέρμανσης της Οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

«Να είναι βέβαιοι όλοι ότι κάθε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους των απεργών εκτιμάται από όλους και ενδυναμώνει πρώτα από όλα τον δικό τους αγώνα. Περιμένουμε μια γενναία κίνηση προσωρινής, έστω, απεμπλοκής η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε όφελος όλων» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ακόμη ότι έχει ήδη ανακοινωθεί προς τους εργαζομένους ένα πλέγμα θεσμικών πρωτοβουλιών ώστε να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το πρωί οι φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών εξυπηρετήθηκαν από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς οι λιμενεργάτες απεργούν με αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις
, όπου επιβάτες δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, μετέφεραν μόνοι τους τις βαλίτσες προς τους τερματικούς σταθμούς και στη συνέχεια επιβιβάζονταν σε ταξί η σε λεωφορεία.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα Σάββατο επτά κρουαζιερόπλοια, ενώ ένα κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου λόγω των κινητοποιήσεων. Τα οχτώ κρουαζιερόπλοια ήταν δυναμικότητας 13.000 επιβατών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top