Πολιτική

Έκκληση Γιούνκερ στον ελληνικό πολιτικό κόσμο «να αναλάβει την ιδιοκτησία του Προγράμματος»

3DF110A9AC05D08567CDC340C6DB1DD5.jpg

«Έρχομαι να κομίσω μήνυμα ελπίδας. Η Ελλάδα έχει περάσει το σημαντικό κάβο είπε ο Πρόεδρος Γιούνκερ και προσθεσε: «Δεν πρόκειται μόνο για πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά εκσυγχρονισμού».

Έκκληση στον ελληνικό πολιτικό κόσμο να αναλάβει την ιδιοκτησία του Προγράμματος απηύθυνε ο Πρόεδρος Γιούνκερ που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ενώ αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια στην πορεία της χώρας. 

«Θα ήθελα οι πολιτικοί φορείς στην Ελλάδα και ο λαός να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος» τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό.

«Έρχομαι να κομίσω μήνυμα ελπίδας.
Η Ελλάδα έχει περάσει το σημαντικό κάβο είπε και προσθεσε: «Δεν πρόκειται μόνο για πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά εκσυγχρονισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά το φθινόπωρο, ο κ Γιούνκερ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να λάβουν υποψη τους την ελληνική πραγματικότητα και τις καλές πρακτικές που υπάρχουν αλλού. «Εγώ δεν είμαι φίλος των συλλογικών απολύσεων» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Πρωθυπουργός
είπε ότι «Όλοι πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική προς τον παραγωγικό επενδύτη και η κυβέρνηση υλοποιεί κρίσιμες μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη, και όχι στην κατεύθυνση της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα,
ο κ Τσιπρας είπε ότι σήμερα που υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος αποχώρησης της Βρετανίας από την EΕ, φάνηκε, πόσο κοντόφθαλμα και ανόητα ήταν τα σχέδια για Grexit.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των δεμσμεύσεών της και από την πλευρά τους οι εταίροι πρέπει να πράξουν το ίδιο και το πράττουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να υλοποιηθεί η συμφωνία για τη βραχυπρόθεσμη διαχείριση του χρέους και να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για τη μέσο-μακροπρόθεσμη διαχείριση του.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουμε ζητήσει να ενταχθούν στο πακέτο Γιούνκερ τα 42 πρώτα έργα κόστους 5,4 δισ ευρώ.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις», δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο προεδρικό Μέγαρο τον κύριο Γιούνκερ.

Ο κ Παυλόπουλος τόνισε ότι «όπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top