Διεθνή

Έκκληση του Κάμερον στους Βρετανούς να αποβάλουν το μίσος

cameron-735x459.jpg

Έκκληση στους Βρετανούς να επιδείξουν «ανεκτικότητα» και να παραμένουν ενωμένοι απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αποτίοντας φόρο τιμής στη βουλευτίνα Τζο Κοξ που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την Πέμπτη.

Ο Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων για την ερχόμενη Δευτέρα.

«Εκεί όπου βλέπουμε μίσος, εκεί όπου βλέπουμε διχασμό, θα πρέπει να τα αποβάλουμε από την πολιτική ζωή, από τη δημόσια ζωή, από τις κοινότητές μας», υπογράμμισε ο Κάμερον που επισκέφθηκε σήμερα το χωριουδάκι της βόρειας Αγγλίας όπου σκοτώθηκε η Κοξ, συνοδευόμενος από τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Τζον Μπέρκοου.

Ο Κόρμπιν επιβεβαίωσε ότι το κοινοβούλιο θα συγκληθεί εκτάκτως τη Δευτέρα ώστε οι βουλευτές να μπορέσουν να τιμήσουν την Κοξ. Μια εκπρόσωπος των Εργατικών είπε ότι, λόγω της δολοφονίας της Κοξ, το κόμμα διακόπτει μέχρι την Δευτέρα όλες τις εκδηλώσεις του που ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε διακόψει τις συνεδριάσεις της από την Τρίτη ώστε οι βουλευτές να συμμετάσχουν στις εκστρατείες ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top