Διεθνή

Έκλεισε το λιμάνι του Καλαί λόγω μεταναστών που κολυμπούσαν προς τις αποβάθρες

calais.jpg

Έκλεισε για περίπου μιάμιση ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας το λιμάνι του Καλαί στη στη βόρεια Γαλλία όταν μετανάστες εντοπίστηκαν να κολυμπούν προς τις αποβάθρες.

Λίγο μετά τις 3 τη νύχτα, τοπική ώρα,εντοπίστηκαν οι μετανάστες να κολυμπούν στο λιμάνι του Καλαί με προορισμό τις αποβάθρες αναχωρήσεων των οχηματαγωγών που εκτελούν δρομολόγια για το Ντόβερ της Αγγλίας, όπως δήλωσε ένας από τους διασώστες ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες.

Το λιμάνι έκλεισε προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες: τα πλοία που αναχωρούσαν για την Αγγλία ακινητοποιήθηκαν και εκείνα που έρχονταν από το Ντόβερ περίμεναν ανοικτά του Καλαί, σύμφωνα με όσα είπαν τοπικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περιπολικό σκάφος έκανε έρευνες στο λιμάνι μαζί με διασώστες , ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφος των τελωνείων αλλά και αλιευτικά.

Τελικά ένας μετανάστης κατάφερε να φθάσει στην αποβάθρα και ακόμα ένας περισυνελέγη από σκάφος διάσωσης. Και οι δύο παραδόθηκαν στους διασώστες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σχεδόν 4.000 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Σουδανοί, ζουν στον καταυλισμό του Καλαί, τη λεγόμενη «Ζούγκλα του Καλαί», σύμφωνα με καταμέτρηση του γαλλικού κράτους στα τέλη Απριλίου. Ορισμένες οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στα 5.000 ανθρώπους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top