Ελλάδα

Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξετρύπωσαν φόλες στην Κρήτη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ιδιαίτερα αποτελεσματική αποδεικνύεται η σύσταση της «Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» που απαρτίζεται από τα σκυλιά «Ντάικα» και «Καρίνα», τα οποία έχουν εκπαιδευτεί να εντοπίζουν φόλες και παράνομες παγίδες σε αγροτικές και δασικές περιοχές.

Οι σκύλοι ανιχνευτές μαζί με τους χειριστές τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και τον εκπαιδευτή τους εντόπισαν αρχικά ένα νυκτόβιο αρπακτικό πουλί που ήταν νεκρό στην περιοχή Κουρτέσι Πινακιανού στο Οροπέδιο Λασιθίου. Στην ίδια περιοχή, εντόπισαν ακόμη δυο θηλιές και δυο δόκανα που είχαν τοποθετηθεί σε καλλιεργημένη έκταση, αλλά και διάσπαρτα δηλητηριασμένα δολώματα.

Αμέσως μετά, ανακάλυψαν παράνομα γεωργικά φάρμακα στην αποθήκη ενός αγροκτήματος, ο ιδιοκτήτης του οποίου προσπάθησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει και συνελήφθη από υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Αγίου Νικολάου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου τον άφησε ελεύθερο, αφού του άσκησε δίωξη. Τα δηλητηριασμένα δολώματα εστάλησαν στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων στην Αθήνα για τοξικολογική εξέταση. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top