Ελλάδα

Χιλιάδες Έλληνες σπεύδουν στο Λονδίνο για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους, τρέμουν τραπεζική αργία!

Χιλιάδες Ελληνες με καταθέσεις στην βρετανική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας σπεύδουν να σηκώσουν τα λεφτά (που είχαν απαλλοτριώσει στην διάρκειας της εγχώριας μεταπολίτευσης των αρπακτικών) που διατηρούν στις καταθέσεις τους στις αγγλικές τράπεζες.

Πολλοί αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε γειτονικές χώρες με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πετάξουν από εκεί για Λονδίνο. Το πιο πιθανό όμως είναι να υπάρξει τραπεζική αργία στην Αγγλία καθώς και capital controls.

Δεν αποκλείεται και ένα κούρεμα των καταθέσεων που θα ονομαστεί φόρος υπέρ του brexit. Οπως και νάχει για το επόμενο διάστημα οι Ελληνες νεόπλουτοι που διατηρούν λογαριασμούς και κατοικίες στο Λονδίνο θα ζήσουν μέρες και νύχτες με άγρια χτυποκάρδια. Στο μεταξύ σε περίπτωση που υπάρξει μαζική προσέλευση στις αγγλικές τράπεζες κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις τους. H Σκωτία ετοιμάζει το δικό της δημοψήφισμα για να φύγει από την Μεγάλη Βρετανία. Η Αγγλία θα αντιδράσει επιθετικά. Ο δε Κάμερον είναι πολύ πιθανό να επιταχύνει την παραίτησή του και να φύγει ακόμη και εντός της εβδομάδος…

πηγη

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top