Οικονομία

Ένας στους δύο οφειλέτες «έχασε» οριστικά τις 100 δόσεις

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Εκτός της ρύθμισης των «100 δόσεων» βρίσκεται ένας στους δύο οφειλέτες, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΙΚΑ για τον Απρίλιο, γεγονός που έχει προκαλέσει σκέψεις στο υπουργείο Εργασίας για επανασχεδιασμό της, ίσως σε συνδυασμό με τις οφειλές προς την Εφορία, σύμφωνα με την Ημερησία.

Συγκεκριμένα, 53.778 οφειλέτες από τους συνολικά 113.239 έχουν βρεθεί εκτός της ρύθμισης, με οφειλές ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Αντίθετα, στη ρύθμιση παραμένουν περίπου 59.461 μονάδες, αλλά με οφειλές μόλις 1,5 δισ. ευρώ.

pinakas.jpg

Με βάση τα στοιχεία, η ρύθμιση δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα ενώ η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς ο αριθμός των οφειλετών που καταφέρνουν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους αλλά και ο αριθμός εκείνων που εντάσσονται ολοένα και μειώνεται. Ενδεικτικά, για τον Απρίλιο, μόλις 47 οφειλέτες ολοκλήρωσαν την αποπληρωμή των δόσεων εμπρόθεσμα, ενώ μόλις 8 νέοι εντάχθηκαν.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι οφειλέτες που εντάσσονται στη ρύθμιση των 12 δόσεων λόγω της απώλειας των 100 δόσεων, με τον Απρίλιο να «μετρά» 5.062 νέες αιτήσεις.

Συνολικά, μάλιστα, μόλις το 13% του συνόλου των οφειλετών του ΙΚΑ βρίσκεται σε κάποια από τις βασικές ρυθμίσεις, δηλαδή ένας αριθμός ύψους 82.284, σε σύνολο 629.713 οφειλετών του ΙΚΑ, που δεν υπάγονται σε καμία ρύθμιση.
 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top