Ελλάδα

Ενεργά τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κύπρο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ενεργά παραμένουν τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Σολέας της Κύπρου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν την προσπάθεια για κατάσβεσή της.

Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το δυτικό μέρος της πυρκαγιάς που καλύπτει την περιοχή Ευρύχου-Πλατάνια, και καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια-Κούρδαλι, στα Λημέρια δυτικότερα των Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, ενώ εντονότερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου, ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την κατάσβεση της φωτιάς ασχολούνται πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των  υπηρεσιών αυτών και εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επιχειρούν, επίσης, τα έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα Super Puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία καλεί όσους κολυμπούν στον κόλπο της Λάρνακας να είναι προσεκτικοί και να μην απομακρύνονται από την ακτή γιατί ανεφοδιάζονται με νερό τα ελληνικά καναντέρ. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top