Ελλάδα

‘Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητά μέτρα ασφαλείας μετά το τρομο-δέμα στην πρόεδρο εφετών

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για την ενέργεια της αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στην κατοικία της πρόεδρου Εφετών  Ισιδώρας Πόγκα.
Παράλληλα, η ΕΔΕ  καλεί την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία «να κατανοήσουν ότι το λειτούργημα του δικαστή και του εισαγγελέα, ενέχει  ιδιαίτερη επικινδυνότητα  και ότι παρίσταται άμεση η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων δημιουργίας και διατήρησης συνθηκών ασφάλειας, εντός των οποίων θα εξασφαλίζεται αποτελεσματικά η απονομή της Δικαιοσύνης με ανεξαρτησία, σθένος και παρρησία, ακώλυτα από πράξεις εγκληματικής βίας και κάθε είδους παρεμβάσεις».
Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι η  επίθεση αυτή, «δεν πλήττει μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία», όμως η  Δημοκρατία,   δεν τρομοκρατείται.
Τέλος, η Ένωση διαβεβαιώνει  ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί δεν κάμπτονται από τέτοιου είδους ενέργειες και ασκούν με σθένος και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους, όποιες δε, από το χώρο της ανομίας, προσπάθειες εκφοβισμού τους θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top