Πολιτική

Ενωση Κεντρώων: Η Τουρκία προφασίζεται λόγους για να παραμείνει στη βαρβαρότητα της

550_334_453692.jpg

Σφοδρή επίθεση στην Αγκυρα εξαπολύει η Ενωση Κεντρώων, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς και την αναφορά ότι οι ελληνικές αρχές «εδώ και χρόνια δεν επιτρέπουν την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσά τους, παρεμβαίνουν συνέχεια στις θρησκευτικές ελευθερίες των Τούρκων της δυτικής Θράκης και εμπλέκουν την αντι-ισλαμική στάση με τον εκσυγχρονισμό».

Αναλυτικά τι σημειώνει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη:

«Το Τουρκικό Υπουργείο εξωτερικών και η Τουρκική κυβέρνηση συσχετίζουν την υποχρέωση της Τουρκίας να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να σεβαστεί τα δικαιώματα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης με αιτήματα της Τουρκίας για ίδρυση τζαμιών στην Ελλάδα και για δικαιώματα της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Επίσης με προκλήσεις ακραίων στοιχείων εντός της Τουρκίας βεβηλώνουν την αγιότητα ιστορικών ναών της ορθοδοξίας όπως η Αγία Σοφία. Πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι άλλο πράγμα είναι οι υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και για προοπτική προσέγγισης με την Ευρώπη και άλλο πράγμα είναι να κατασκευάζει λόγους για δήθεν καταπίεση της Ελλάδας επί το θρήσκευμα Μουσουλμάνων πολιτών μας.

Εν ολίγοις, η Τουρκία προφασίζεται λόγους για να παραμείνει στην βαρβαρότητα και στον αντιευρωπαϊσμό της».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top