Ελλάδα

Ένταση σε διαμαρτυρία έξω από υπό κατασκευή καταυλισμό προσφύγων

moria-735x459.jpg

Επεισοδιακή ήταν η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από ανενεργό στρατόπεδο στο Κυψελοχώρι Τεμπών, όπου βρίσκεται υπό δημιουργία νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στη δημιουργία του συγκεκριμένου καταυλισμού αντιτίθενται κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι πήγαν στην πύλη του στρατοπέδου προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Όμως στο ίδιο σημείο έφθασε και ομάδα διαμαρτυρόμενων του ακροδεξιού χώρου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ορισμένοι μπήκαν και μέσα στον χώρο του στρατοπέδου και προκάλεσαν ζημιές σε κάποιες από τις σκηνές που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Τελικά, με την παρέμβαση της Αστυνομίας τα πράγματα ηρέμησαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή Τεμπών έχει αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία εκφράζει την αντίθεση της στη λειτουργία καταυλισμού προσφύγων στο συγκεκριμένο σημείο, παρότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για προσωρινή δομή στην οποία θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες που τώρα μένουν στη δομή Κουτσόχερου. Δομή η οποία θα κλείσει προσωρινά προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί προκάτ οικίσκοι.

(Φωτογραφία αρχείου)

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top