Ελλάδα

Ένταση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Αποδοκιμάστηκαν βουλευτές της ΝΔ

550_334_513669.jpg

Ένταση επικράτησε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε σύσκεψη εργατών του λιμανιού όπου θα συμμετείχε και κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον υπεύθυνο Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου του κόμματος, Σίμο Κεδίκογλου.

Όταν το κλιμάκιο της ΝΔ μπήκε στον χώρο του Λιμανιού, όπου γινόταν η σύσκεψη ζητήθηκε να μεταφερθεί η συζήτηση σε κάποιον άλλο χώρο, καθώς ο κόσμος ήταν πολλής και δεν θα μπορούσε να γίνει σωστή ενημέρωση. Τότε όμως επικράτησαν φωνές και ένταση και το κλιμάκιο της ΝΔ αποχώρησε.

Τις εγκαταστάσεις του Λιμανιού επισκέφθηκαν τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Σίμος Κεδίκογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης), οι οποίοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΟΛΘ και ναυτιλιακούς πράκτορες, αλλά όχι με τους εργαζόμενους, καθώς οι τελευταίοι ήθελαν έναν ανοιχτό διάλογο, παρουσία συγκεντρωμένων απεργών, και όχι συνάντηση με εκπροσώπους τους, όπως είχαν προγραμματίσει οι βουλευτές.

Κατόπιν αυτού οι βουλευτές της ΝΔ έφυγαν από τον χώρο του εντευκτηρίου του ΟΛΘ, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση και η συνέντευξη Τύπου και έδωσαν ραντεβού με τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

Όπως εξήγησαν δεν υπήρχε η δυνατότητα διαλόγου με τους εργαζόμενους σε συνθήκες «οχλοβοής», ενώ παρατήρησαν πως μεταξύ των απεργών ήταν και κάποιοι «εγκάθετοι» με σκοπό να δημιουργήσουν μια εικόνα σε βάρος του κλιμάκιο της ΝΔ ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Προσέθεσαν πως εξάντλησαν κάθε πιθανότητα για έναν ήρεμο και γόνιμο διάλογο με την πρόταση να συναντηθούν με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών σε άλλη αίθουσα του ΟΛΘ και όχι στο εντευκτήριο, αλλά απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις καταστροφικές συνέπειες από την απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΘ, λέγοντας πως οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι η κατάσταση στο λιμάνι είναι δραματική. Κάλεσε τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και τη διοίκηση του ΟΛΘ να ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον τους.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας προκύπτει ότι διασφαλίζονται επαρκώς τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε και κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης και καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, για την οποία σημείωσε ότι «είναι παγιδευμένη στις δικές της αντιφάσεις», σε σχέση με αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση για τις ιδιωτικοποιήσεις και αυτά που πράττει τώρα. Προσέθεσε ότι αντιλαμβάνεται τις αγωνίες των εργαζομένων, αλλά οι επιπτώσεις από την απεργία είναι καταστροφικές για τη Θεσσαλονίκη.

Η ζημιά από την 18ήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΘ είναι μεγαλύτερη από εκείνη των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2008, θίγονται δεκάδες επιχειρήσεις, κυρίως οι εξαγωγικές, και ο τζίρος του ΟΛΘ έχει πέσει στα 50.000.000 ευρώ όταν το 2007 ήταν 70.000.000 ευρώ, επισήμανε ο Θεόδωρος Καράογλου.

Ο Σάββας Αναστασιάδης παρατήρησε πως η ΝΔ αντιμετωπίζει την κατάσταση στα λιμάνια με υπευθυνότητα, σε αντίθεση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Είπε, ακόμα, πως ίσως οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ δεν είχαν τη διάθεση να συζητήσουν μαζί τους γι αυτό και αρνήθηκαν την πρόταση για συνάντηση σε επίπεδο αντιπροσωπείας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top