Διεθνή

Ενθαρρυντική για τις ΗΠΑ η προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων κατά τζιχαντιστών στη Σύρτη

2011-10-10t210212z_1269315213_gm1e7ab0dw

«Ενθαρρυντικό» γεγονός χαρακτήρισε χθες στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα  την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη, με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό τους στη Σύρτη.

«Δεν επιθυμώ να επεκταθώ περισσότερο, διότι η κατάσταση παραμένει ρευστή. Όμως είναι πολύ ενθαρρυντική για εμάς η πρόοδος που έχει επιτευχθεί», δήλωσε ο Μπρετ ΜακΓκερκ, ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα στη διεθνή συμμαχία κατά των ομάδων του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους μάχονται οι δυνάμεις του διχασμένου λιβυκού στρατού, καθώς αρκετές μονάδες, υπό τις διαταγές του αμφιλεγόμενου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, εξακολουθούν να παραμένουν πιστές στην παράλληλη κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA).

Ο ΜακΓκερκ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ «σαφώς και είναι έτοιμες να συνεργασθούν με τον στρατηγό Χάφταρ υπό την αιγίδα μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και επεσήμανε: «Η θέση μας είναι ιδιαίτερα σαφής: κάθε ένοπλος στη Λιβύη οφείλει ν’ αναγνωρίσει τις εξουσίες της πολιτικής αυτής κυβέρνησης».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top