Ελλάδα

Εντονη διαμαρτυρία των δικαστών για τις περικοπές

550_334_292970.jpg

Της Άννας Κανδύλη

Τη έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία τους εκφράζουν όλες οι δικαστικές ενώσεις στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016 και θίγουν μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και όλους τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σε κοινό τους ψήφισμα μετά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα επισημαίνουν ιδίως «την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων για πολλοστή φορά, την δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ, τη μεταφορά τους στον ΕΦΚΑ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, την μεταβολή επί το δυσμενέστερο των συντελεστών υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Αναφερόμενοι στο ασφαλιστικό τονίζουν ότι «η διαχρονική (από τον α.ν. 1611/1950 μέχρι και σήμερα) αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα. Όμως για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του Ν.Σ.Κ., οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους».

Επικαλούμενοι δε σειρά δικαστικών αποφάσεων σημειώνουν πως οι συνεχείς περικοπές συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών είναι αντισυνταγματικές.

Στο ψήφισμα τους καταλήγουν ότι θα διεκδικήσουν με τα νόμιμα μέσα την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους τα οποία θίγονται από τα νέα μέτρα.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top