Πολιτική

Έντονο επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

vouli1-735x459.jpg

Διακόπηκε, πριν από λίγο, με απόφαση της προεδρεύουσας, Χαράς Καφαντάρη, η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, μετά από έντονο επεισόδιο κατά την ανάγνωση των φορέων που θα προσκληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους στις επιτροπές.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η προεδρεύουσα αρνήθηκε αίτημα της Χρυσής Αυγής να προσκληθούν στη συζήτηση και φορείς που προτείνει το συγκεκριμένο κόμμα και έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, κατά την οποία απορρίφθηκε η πρόταση της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές του κόμματος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Ευάγγελος Καρακώστας, κατηγόρησαν το προεδρείο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και παράβαση του κανονισμού. «Είστε δημοκρατικοί φασίστες» φώναζαν όρθιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας να μη συνεχιστεί η συνεδρίαση εάν δεν προσκληθεί τουλάχιστον ένας, όπως είπαν, από τους φορείς που πρότειναν.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών των άλλων κομμάτων και ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση, κατά την οποία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποίησαν πρωτοφανείς, για το Κοινοβούλιο, εκφράσεις.

Στη συνέχεια η συνεδρίαση διακόπηκε για πέντε λεπτά.

Οι φορείς που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή να προσκληθούν είναι ο «Λαϊκός Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων», οι «Γιατροί του Ελληνισμού» και η «Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top