Πολιτική

Εντονο πολιτικό χρώμα στην παρουσίαση βιβλίου του Π. Τατσόπουλου

550_334_512655.jpg

Ρεπορτάζ: Θάνος Μωριάτης

Σε μία πολιτική συζήτηση εκ βαθέων εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου με τίτλο: «Ήμουν και εγώ εκεί».

Οι κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης ήταν οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ υπεύθυνη για τον συντονισμό της συζήτησης ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για το αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν με την ανάληψη της εξουσίας, επεσήμανε πως: «Πετάγανε στα σκουπίδια την πραγματικότητα για να φτιάξουν ένα δικό τους κόσμο» και συνέχισε με αναφορά στην προσωπική του εμπειρία από την παρουσία του στο κόμμα τονίζοντας πως: «τελικά συνέβη να μην επικρατήσουν ούτε οι ιδεοληπτικοί ούτε οι ρεαλιστές. Δεν επικράτησαν οι ρεαλιστές, επικράτησαν οι σουρεαλιστές και που όσο περνάει ο καιρός αντί να συγκλίνει προς τον ρεαλισμό απομακρύνεται. Επικράτησαν οι καιροσκόποι».

Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στον κ. Τατσόπουλο, υπογραμμίζοντας πως τον γνώρισε μέσα από τα βιβλία του. Αναφερόμενος στο «’Ημουν και εγώ εκεί» ο κ. Πάγκαλος σημείωσε πως: «Ο Τατσόπουλος κάνει κάτι άλλο, με αυτό το βιβλίο υπάρχει μία στροφή προς τη βιογραφία, και αυτό δεν είναι τυχαίο νομίζω αλλά δεν είμαι έτοιμος να πω γιατί».

Συνεχίζοντας σε χιουμοριστικό τόνο μιλώντας στον Πέτρο Τατσόπουλο τόνισε: «Οι βιογραφίες πληθαίνουν και αυτό ίσως είναι και η λύση, και δεν χρειάζεται να πας στη Νέα Δημοκρατία που είναι το κόμμα που σου απομένει και δεν έχεις πάει», με την Ντόρα Μπακογιάννη να επισημαίνει μεταξύ σοβαρού και αστείου πως τον «φλερτάρει σταθερά» πολιτικά.

Στην συνέχεια η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, λίγο μετά την αποχώρησή της από την εκδήλωση, με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter είπε για τον κ. Τατσόπουλο πως: «Η παρουσία του Πέτρου Τατσόπουλου ήταν οξυγόνο στη Βουλή των Ελλήνων και η επιστροφή του στην πολιτική είναι βέβαιη».

Η παρουσία του Πέτρου Τατσόπουλου ήταν οξυγόνο στη Βουλή των Ελλήνων και η επιστροφή του στην πολιτική είναι βέβαιη.

— Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) June 6, 2016

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Φωτεινή Πιπιλή και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top