Πολιτική

Επανακατατέθηκε στον αναπτυξιακό η τροπολογία Μουζάλα – Θύελλα αντιδράσεων

69CF0477C7C867BF502852E19253C476.jpg

Η τροπολογία είναι διαφορετική από τη χθεσινή. Διατηρεί, ωστόσο, τις ρυθμίσεις για τη σύναψη συμβάσεων κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και τη λειτουργία κυλικείων εντός των δομών φιλοξενίας προσφύγων. Η τροπολογία αναλυτικά.

Η τροπολογία αναλυτικά ΕΔΩ 

Κατατέθηκε εκ νέου η περίφημη τροπολογία Μουζάλα για την υπηρεσία Ασύλου, που χθες Τρίτη αποσύρθηκε προσωρινά με επεισοδιακό τρόπο και fast track διαδικασίες. Η επανακατάθεσή της στον αναπτυξιακό νόμο Σταθάκη, λίγες μόλις ώρες πριν την ολοκλήρωση της συζήτησής του στην Ολομέλεια, σε συνδυασμό με τη χθεσινή διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομίας ότι αυτή δεν θα συζητηθεί, προκάλεσε νέο γύρο έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν απαράδεκτες νομοθετικές πρακτικές της κυβέρνησης, απαιτώντας την απόσυρσή της ή έστω την διεξοδική συζήτησή της.

Η τροπολογία είναι
διαφορετική από τη χθεσινή – μικρότερη και δεν περιλαμβάνει μέσα τις προσλήψεις στην υπηρεσία ασύλου. Διατηρεί, ωστόσο, τις ρυθμίσεις για τη σύναψη συμβάσεων κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και τη λειτουργία κυλικείων εντός των δομών φιλοξενίας προσφύγων, ζητήματα τα οποία η ΝΔ θεωρεί προβληματικά.

«Κύριε υπουργέ υιοθετείτε την τροπολογία;» ρώτησε τον Γιώργο Σταθάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. «Αν την υιοθετείτε, τίθεται θέμα προσβολής του κοινοβουλίου… Ήρθε χθες βράδυ και ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις και την επαναφέρει πάλι σήμερα θεωρώντας ότι κανείς δεν θα το παρατηρήσει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η τροπολογία έχει δύο προβληματικές διατάξεις. Επιτρέπει δυνατότητα διενέργειας δημοσίων συμβάσεων κατ’ εξαίρεση κείμενων διατάξεων κι επίσης τη λειτουργία κυλικείων με τον ίδιο τρόπο.

«Για το Θεό. Υπάρχουν όρια… νομίζει ο κ. Μουζάλας ότι με το ύφος της συνεχούς δυστυχίας μπορεί να περνάει τέτοια πράγματα όντας απών;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Επί της τροπολογίας με τη χθεσινή της όψη εμείς επιφυλαχθήκαμε παρότι ήταν προκλητική γιατί ήταν σημαντικό το θέμα προσφυγικού … τώρα έρχεται ένα πολύ σοβαρό κείμενο. Τι είναι αυτό; Να προβλέψετε κάτι ειδικό γι’ αυτό» δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος

Την απόσυρση της
τροπολογίας ζήτησε από το ΚΚΕ ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη πρακτική.

«Δεν έχει σημασία αν θα έρθει ο υπουργός. Είναι απαράδεκτη η διαδικασία. Είναι άσχετη η τροπολογία. Πρέπει να αποσυρθεί για εμάς. Δεν μπορεί να έρχεται λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, ας έρθει με την κανονική διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος

Ο αναπτυξιακός νόμος που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστροφή στον κρατικισμό και τη γραφειοκρατία, δήλωσε νωρίτερα στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για πομφόλυγα και άδειο πουκάμισο.
.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top