Ελλάδα

Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία 13 Σύροι πρόσφυγες

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Εθελουσία έξοδο θυμίζει η διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές «επιστρέφουν» στη γειτονική χώρα μόνο όσους καταθέτουν από μόνοι τους σχετικό αίτημα, κρίνοντας πως μέσω Ελλάδας δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους, ο οποίος είναι είτε η Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, είτε η Βρετανία.

Την Πέμπτη, επαναπροωθήθηκαν μόλις 13 άτομα στην Τουρκία, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τη Frontex, το οποίο απογειώθηκε από τη Χίο, με προορισμό τα Άδανα. Οι 13 πρόσφυγες που αναχώρησαν από την Ελλάδα ήταν από τη Συρία (έξι άντρες, τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά). Κανείς δεν είχε καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της Ευρώπης, τουναντίον ζήτησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Από τις αρχές του 2016, έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία 1.048 πρόσφυγες βάσει της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, 36 υπήκοοι Τουρκίας και 462 άλλων εθνικοτήτων, βάσει της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άγκυρας, ενώ στην Ελλάδα παραμένουν επισήμως πάνω από 57.000 πρόσφυγες και μετανάστες, διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top