Ελλάδα

Έπεσαν οι υπογραφές για τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Ειδομένης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τη σύμβαση για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης, στο τμήμα Πολυκάστρου-Ειδομένη, υπέγραψε την Τετάρτη (15/6) η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, με την «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ». Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 11,5 εκατ. ευρώ και αφορά τα υπολειπόμενα έργα του δικτύου, τα οποία είχαν μείνει πίσω και λόγω της παρουσίας του άτυπου προσφυγικού καταυλισμού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών υποδομής της νέας χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης, στο τμήμα Πολύκαστρο-Ειδομένη, κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Πολυκάστρου και της σιδηροδρομικής στάσης Μικρού Δάσους, καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου σιδηροδρομικού σταθμού Ειδομένης.

Η σύμβαση υπογράφηκε για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από τον διευθύνοντα σύμβουλο Θάνο Βούρδα, με το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο να ανέρχεται στο ποσό των 11.493.975,32 ευρώ και η ολοκλήρωση των εργασιών να προβλέπεται να γίνει σε 15 μήνες.

Με την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών ολοκληρώνεται η υποδομή της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Πολυκάστρου-Ειδομένης και στη συνέχεια ολοκληρώνονται οι εργασίες επιδομής και εγκατάστασης της Ηλεκτροκίνησης, οι οποίες θα εκτελεσθούν από την εν ενεργεία σύμβαση κατασκευής του αντιστοίχου έργου.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top