Ελλάδα

Επίδομα 400 ευρώ σε 311 γιατρούς «άγονων» περιοχών

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Οικονομικά κίνητρα δίνει το υπουργείο Υγείας σε 311 αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες (παραμεθόριες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές) περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη, προβλέπεται η χορήγηση στους γιατρούς μηνιαίου επιδόματος 400 ευρώ.
 
Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από  21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα). Η αναδρομική ισχύς της ΚΥΑ αφορά όσους γιατρούς συνεχίζουν να υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών, κατά την ημερομηνία δημοσίευσής της.
 
Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και η αναγνώριση της συμβολής των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top