Πολιτική

Επίσκεψη Κατρούγκαλου στον Ισημερινό

%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%

Επίσκεψη στον Ισημερινό πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον υπουργό Συντονισμού Ριβέρα Γιάνεζ και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη χώρα αυτή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ισημερινός, την τελευταία δεκαετία, επιχειρεί με επιτυχία ένα σημαντικό εγχείρημα εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών που αμφισβητούν το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα. «Εφαρμόζει, μάλιστα, ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικής οικονομίας και έχει θεσπίσει ένα καινοτόμο Σύνταγμα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα αυτά και τις εκατέρωθεν εμπειρίες σχετικά με την προώθηση πολιτικών, με σκοπό τη δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημιουργία θεσμών άμεσης δημοκρατίας.

Τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Υπουργική Σύνοδο της «Συμμαχίας του Ατλαντικού», στην οποία η Ελλάδα έχει καθεστώς παρατηρητή και θα διεξαχθεί στο Πόρτο Μοντ της Χιλής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top