Πολιτική

Επίθεση με βαριές εκφράσεις του Μαξίμου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

megasldhfoto-735x459.jpg

«Υποκρισία» καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αναφορές τους, τώρα, για ανάγκη μιας νέας συμφωνίας και για μικρότερα πλεονάσματα μετά το 2018, υπογραμμίζοντας ότι «όσο η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης που κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα της επόμενης τριετίας κατά 20 δισ., η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια».

Θέτει δε τα ερωτήματα εάν η «τόσο όψιμη ανακάλυψη» της ανάγκης για μικρότερα πλεονάσματα σχετίζεται με το ότι το ΔΝΤ τώρα προτάσσει το θέμα στη δική του ατζέντα και εάν οι «μεταρρυθμίσεις που σπεύδει να δώσει ως αντάλλαγμα ο κ. Μητσοτάκης» είναι «η σκληρή αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα του ΔΝΤ. Ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι», τονίζει και σημειώνει πως «σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει ότι λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία θα διασφαλισθούν μόνο αν οι πιστωτές έχουν  απέναντί τους μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και όχι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως yes men και φερέφωνα».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι «η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με υπουργό τον κ. Στουρνάρα, έφεραν και εφάρμοζαν μια συμφωνία που προέβλεπε πλεονάσματα 4,5% στο διηνεκές, ενώ, ταυτόχρονα, διακήρυτταν σε κάθε ευκαιρία ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο. Τώρα, έρχονται να μιλήσουν για την ανάγκη μιας νέας συμφωνίας…». Επιπλέον, σημειώνεται ότι «όσο η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης που κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα της επόμενης τριετίας κατά 20 δισ., η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια. Τώρα μας λένε το αυτονόητο: ότι μετά το 2018 πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα».

Κατόπιν αυτών, τονίζεται: «Γεννούνται όμως δύο ερωτήματα:

1)Γιατί ανακάλυψαν τόσο όψιμα τη ανάγκη για μικρότερα πλεονάσματα;. Μήπως γιατί τώρα, το ΔΝΤ, προτάσσει το θέμα στη δική του ατζέντα ;

2) Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρόθυμα σπεύδει να δώσει ως αντάλλαγμα ο κος Μητσοτάκης ; Μήπως η σκληρή αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα του ΔΝΤ;.

Ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει ότι λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία θα διασφαλισθούν μόνο αν οι πιστωτές έχουν  απέναντί τους μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και όχι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως yes men και φερέφωνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top