Διεθνή

Ερντογάν: Προτείνω οι γυναίκες να αποκτούν τουλάχιστον τρία παιδιά

4749BB0D0537636B79ACA16DF8669FAE.jpg

«Οι ισχυρές οικογένειες οδηγούν σε ισχυρά έθνη», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, συνεχίζοντας τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του όσον αφορά τη θέση και το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία.

Προτροπή στις γυναίκες της Τουρκίας να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά απευθύνει ο πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η ζωή μιας γυναίκας είναι «ατελής» εάν δεν αποκτήσει απογόνους.

«Το να απορρίπτετε τη μητρότητα σημαίνει να αποκηρύττετε την ανθρωπότητα» είπε σήμερα Κυριακή σε ομιλία που εκφώνησε κατά τα εγκαίνια ενός νέου παραρτήματος του Συνδέσμου των Γυναικών και της Δημοκρατίας (KADEM).

«Θα πρότεινα να αποκτήσετε τουλάχιστον τρία παιδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Οι ισχυρές οικογένειες οδηγούν σε ισχυρά έθνη».

Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι είναι θερμός οπαδός του να εργάζονται οι γυναίκες, ωστόσο αυτό, όπως τόνισε, δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο στη μητρότητα. Προσέθεσε ότι η Άγκυρα έχει λάβει σειρά μέτρων ώστε να υποστηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες.

Τους τελευταίους μήνες
ο κ. Ερντογάν έχει κάνει σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων για τη θέση της γυναίκας ως μητέρας στην κοινωνία.

Την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι καμία μουσουλμανική οικογένεια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί αντισύλληψη, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει ότι ο κύριος ρόλος της γυναίκας είναι η τεκνοποίηση.

Ο τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα προκαλέσει την οργή οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία θα πρέπει να διαμορφώσει ένα δικό της μοντέλο σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, που θα είναι διαφορετικό από το Δυτικό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, δύο αγοριών και δύο κοριτσιών.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top