Πολιτική

Εσωκομματικός «σεισμός» στην κυβέρνηση με την τροπολογία Μουζάλα

C0C08B4BBE7D82C495AD2DD5B2D389BA.jpg

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν υπογραφές για την απόσυρσή της.

Τριγμούς στο εσωτερικό της κυβερνώσας πλειοψηφίας έχει προκαλέσει η περιπετειώδης τροπολογία του Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τις Επιτροπές Προσφυγών για το Άσυλο, η οποία επανακατέθηκε χθες και πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Σήμερα το πρωί πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εσωτερική τους επιστολή προς τους συναδέλφους τους βουλευτές στο κόμμα, εκφράζουν την κάθετη διαφωνία τους με το περιεχόμενο και τον τρόπο κατάθεσης της επίμαχης τροπολογίας, ζητούν την απόσυρσή της από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και καλούν τους «συντρόφους» τους να υπογράψουν σε λίστα για να ασκήσουν πίεση στον αρμόδιο υπουργό.

Οι βουλευτές Χ. Καραγιαννίδης, Α. Καββαδία, Γ. Πάλλης, Γ. Ψυχογιός και Χ. Παπαδόπουλος, μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τροπολογία κινείται στα όρια της συνταγματικότητας, προειδοποιούν ότι σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας οι ίδιοι θα καταψηφίσουν την τροπολογία και καταλογίζουν στον κο Μουζάλα πως αν επιμείνει και δεν την αποσύρει θα έχει πράξει σε βάρος της εσωκομματικής δημοκρατίας.

Ακολουθεί η επιστολή των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σύντροφος Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και δεν υπαγορεύεται καν απο το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε».

Ζητούμε από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποιά είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο σύντροφος Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας.

Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.

Καραγιαννίδης Χρήστος
Καββαδία Αννέτα
Ψυχογιός Γιώργος
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top